Miodowo-cytrynowy halibut na ryżu z zielonym groszkiem

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smakowita rybka. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • halibut filet bez skóry ok 500 g
    łyżka miodu lipowego
    sok z połowy cytrynu
    pieprz cytrynowy
    sól do smaku
    plasterki cytryny
    100 g ryżu jaśminowego
    300 g zielonego groszku mrożonego
    sól
    olej rzepakowy do posmarowania naczynia żaroodpornego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Ryba

Miodowo-cytrynowy halibut na ryżu z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Zielony groszek ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ryż pomieszać z zielonym groszkiem.
    Halibuta delikatnie opłukać pod wodą. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Podzielić na porcje. Naczynie żaroodporne posmarować delikatnie olejem rzepakowym. Rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować miksturą z miodu, soku z cytryny. Oprószyć pieprzem cytrynowym i solą. Na każdym kawałku ryby położyć plasterek cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min.
    Rybę podać na ryżu z groszkiem. Udekorować plasterkiem cytryny i roszponką.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować