Halibut smażony

4.48 (200 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Halibut to przepyszna ryba, ale do tych tanich to ona nie należy. Tak wspaniałą w smaku rybę zrobiłam w najprostszy sposób, aby nie psuć jej smaku.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g ryby halibut
    sok z 1/2 cytryny
    2 łyżki mąki
    sól
    pieprz
    masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Halibut smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić z dwóch stron sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a następnie każdy kawałek obtoczyć w mące.
    Smażyć na rumiano na rozgrzanym maśle klarowanym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Halibut Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować