Halibut smażony

  • wyświetlono: 4909 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Halibut to przepyszna ryba, ale do tych tanich to ona nie należy. Tak wspaniałą w smaku rybę zrobiłam w najprostszy sposób, aby nie psuć jej smaku.

smak i uczucie
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

700 g ryby halibut
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki mąki
sól
pieprz
masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Halibut smażony

  • 1. Rybę skropić z dwóch stron sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a następnie każdy kawałek obtoczyć w mące.
    Smażyć na rumiano na rozgrzanym maśle klarowanym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybahalibutobiadsmażony

Komentarze

Podobne przepisy

image-1qdkpvg

Dodane przez: paulette17

HALIBUT W PIKANTNEJ MARYNACIE

Kolejny udany i zdrowy przepis...

Halibut w pomidorach

Dodane przez: evita0007

Halibut w pomidorach

Ryba wyszła pyszna i soczysta.Polecam...

Halibut z suszonymi pomidorami

Dodane przez: evita0007

Halibut z suszonymi pomidorami

Pyszny,polecam :)

Halibut pieczony z orzechami włoskimi

Dodane przez: Futka

Halibut pieczony z orzechami włoskimi

Propozycja na smakowitego, lekkiego...

Amur smażony

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Amur smażony

Takie pyszne Amury hoduje mój szwagier,...

karp

Dodane przez: mirelaj

smażony karp

smażony karp

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE