ŁOSOŚ MIODOWO-CYTRYNOWY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Idealna marynata do łososia. Wspaniały smak

  • 2 godz.

Składniki:

  • 40 dag łososia
    5 łyżek oleju rzepakowego
    4 łyżki miodu
    3 łyżki soku z cytryny
    sól,pieprz
    ew. natka pietruszki do posypania dania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś miodowo-cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia oprószamy solą, pieprzem. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i
    miodem. Dokładanie mieszamy. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy
    rybę. Odstawiamy do lodówki na min 3 godz. Po tym czasie rybę pieczemy
    ok 15 minut w piekarniku podlewając marynatą.Gotową rybę możemy
    posypać posiekaną natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Łosoś Miód Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować