Cytrynowy halibut z salsą z awokado

  • wyświetlono: 370 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Rybka smażona bez tłuszczu, polecam

benka
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 40min

Składniki

3 steki z halibuta
1 duża cytryna
przyprawa do ryb cytrynowa
kawałek papieru do pieczenia

Salsa:
1 duże awokado
1 średni pomidor
mała młoda cebula
ząbek czosnku
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Cytrynowy halibut z salsą z awokado

  • 1. Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć przyprawą i odstawić na pół godziny do lodówki.
    Cytrynę sparzyć, połowę pokroić na plasterki, sok z drugiej połówki będzie potrzebny do salsy. Na każdym kawałku ryby położyć po dwa i owinąć w papier do pieczenia.
    Takie pakiety położyć na patelnię, wcześniej nagrzaną i smażyć z obu stron po 4-5 minut.
  • 2. Awokado obrać, pokroić w kostkę , skropić sokiem z cytryny.
    Również w kostkę tylko drobniejszą, pokroić pomidora i cebulę, a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wszystko wymieszać, posolić do smaku.
KH_03-2014

Porady

Do salsy warto dodać pół małej papryczki bardzo drobno pokrojonej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybamoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakilatohalibutawokadoobiaddietasalsazdrowy posiłek

Komentarze

Podobne przepisy

Halibut z suszonymi pomidorami

Dodane przez: evita0007

Halibut z suszonymi pomidorami

Pyszny,polecam :)

Halibut pieczony z orzechami włoskimi

Dodane przez: Futka

Halibut pieczony z orzechami włoskimi

Propozycja na smakowitego, lekkiego...

http://mystylemyeveryday.blogspot.com/2014/06/indyk-z-awokado-i-trawa-cytrynowa

Dodane przez: Ava Valk

Indyk z awokado i trawą cytrynową

Podstawą tego przepisu jest bardzo...

Halibut z nutką pomarańczy

Dodane przez: evita0007

Halibut z nutką pomarańczy

Delikatna,rozpływająca sie w ustach...

Halibut z porem

Dodane przez: evita0007

Halibut z porem

Halibut jest jak dla mnie najlepszą...

Kurczak z truskawkową salsą

Dodane przez: kasmat

Kurczak z truskawkową salsą

Mój pierwszy eksperyment z truskawkami...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE