Mini cupcake waniliowy z kremem, zwieńczony żółtym sercem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cupcake:
1. Rozgrzej piekarnik do 170°C.
2. W misie od miksera umieścić mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i masło . Miksuj na niskich obrotach, aż wszystko dobrze się połączy.
3. Stopniowo wlewaj połowę mleka i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
4. W osobnej misce dokładnie wymieszaj jajka, wanilię i pozostałe mleko.
5. Wlej mieszaninę jajek do mąki i dalej mieszaj aż ciasto będzie gładkie.
6. Nałóż ciasto do papilotek, do wysokości 2/3.
7. Piecz przez około 15-20 minut lub do momentu, aż ciasto będzie miało złoty kolor, a wykałaczka włożona do środka babeczki, wyjdzie czysta.
8. Wyjmij babeczki z piekarnika i ułóż je na kratce, aby całkowicie ostygły.
2.Krem:
1. Włóż wszystkie składniki do misy od miksera zacznij mieszać na małych, a następnie na średnich obrotach, aż wszystko dobrze się wymiesza i nie będziesz wyzuwać grudek cukru pudru.
3.Dekoracja:
1. Rozwałkuj masę cukrową i wytnij z niej serca.
2. Przy użyciu stempelka, zrób inicjały Państwa Młodych na środku serca.
3. Odłóż na bok, aby masa mogła lekko stwardnieć.
4. Kiedy babeczki są już zimne, przełóż krem do szprycy i zacznij nakładać krem na wierch ciastka.
5. Udekoruj żółtym sercem.
Komentarze