Minibliny z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Danie wegetariańskie, lekkie i smaczne. Idealne jako przekąska.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki ciasta;
    90 g mąki z ciecierzycy
    3/4 łyżeczki soli
    1 jajko
    120 ml maślanki
    30 ml oliwy z oliwek
    1 łyżka ziaren czarnego sezamu
    pół łyżeczki ziaren białej gorczycy

    dip;
    100 ml jogurtu naturalnego
    1 łyżka cytryny
    odrobina soli do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bliny Przekąski

Minibliny z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie;
    Wszystkie składniki ciasta należy dokładnie ze sobą wymieszać, jeśli ciasto będzie troszkę za gęste należy dolać odrobiną wody. Zamieszać i odstawić na około 15 min.

    Jogurt mieszamy z sokiem i solą. Możemy też podać prosto z kubeczka bez żadnych dodatków , albo też z posiekaną miętą i posiekaną czerwoną cebulą.

    Na patelnie posmarowaną olejem wykładamy porcje ciasta łyżką. Smażymy z każdej strony na rumiano. Podajemy z dipem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka z ciecierzycy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować