Migdałowe naleśniki

  • wyświetlono: 983 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Delikatne, wręcz rozpływające się w ustach naleśniki migdałowe - podane w towarzystwie twarożku, malin i kandyzowanego ananasa.

  • 2 porcje

Składniki

- 80g mąki żytniej
- 30g mąki migdałowej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- ziarna z 1/4 laski wanilii

Sposób przygotowania przepisu:

Migdałowe naleśniki

  • 1. Miksujemy razem wszystkie składniki.
  • 2. Smażymy na rozgrzanej patelni ceramicznej do zarumienienia z obu stron.
  • 3. Nadziewamy twarożkiem zmiksowanym z malinami i odrobiną miodu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkamigdałyDesernaleśnikimiódkokosśniadanieMalinykolacjaobiadtwarożekwegetariańskiemlekomaka zytniakandyzowanymąka migdałowa

Komentarze

Podobne przepisy

Naleśniki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Naleśniki

Na kolację a może na obiad naleśniki...

naleśniki

Dodane przez: gnomcio

Naleśniki

Podstawowy przepis na ciasto na...

Naleśniki

Dodane przez: akrobatka22

Naleśniki

Naleśniki są takie, jakie jadłam...

Naleśniki

Dodane przez: kuchenny świat

Naleśniki

Naleśniki chyba każdy z nas je...

Naleśniki

Dodane przez: Gosiaczek 93

Naleśniki

Łatwe I smaczne naleśniki

image-0u7f0x4

Dodane przez: KuchniaPoli

Naleśniki

Cienkie i delikatne naleśniki....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE