Migdałowe naleśniki

4.49 (174 ocen)

  • Dla 2 osób

Delikatne, wręcz rozpływające się w ustach naleśniki migdałowe - podane w towarzystwie twarożku, malin i kandyzowanego ananasa.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 80g mąki żytniej
    - 30g mąki migdałowej
    - 1 jajko
    - 1/2 szklanki mleka
    - 1/2 szklanki wody gazowanej
    - 1 szczypta soli
    - 1 łyżeczka oleju rzepakowego
    - ziarna z 1/4 laski wanilii
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki Jajko Twarożek

Migdałowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miksujemy razem wszystkie składniki.
  • 2. Smażymy na rozgrzanej patelni ceramicznej do zarumienienia z obu stron.
  • 3. Nadziewamy twarożkiem zmiksowanym z malinami i odrobiną miodu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować