Mięsne penne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od pokrojenia pieczarek w plasterki/kostki – forma dowolna, na rozgrzaną patelnię dodajemy trochę oliwy z oliwek i wrzucamy mięso – podsmażamy z dodatkiem wszystkich przypraw (dodatkowo dodałam przyprawy do kurczaka, którą sypię do każdego mięsa nie ważne czy to kurczak czy nie). W międzyczasie gotujemy w lekko osolonej wodzie makaron z dodatkiem łyżki oliwy z oliwek i kostki rosołowej warzywnej. Podsmażone mięso przekładamy do woka a na oliwię, która została ze smażenia wrzucamy pieczarki i smażymy je 10 minut. Jeśli używamy świeżych pomidorów to zalecam pokrojenie ich w kostkę i podsmażenie na oliwie jakieś 7-8 minut, ja z braku pomidorów użyłam z puszki, co wcale nie zmieniło smaku :) Wracając do przepisu – usmażone pieczarki wrzucamy do mięsa, dodajemy pomidory i przyprawiamy jeszcze do smaku. Całość mieszamy w woku i lekko podgrzewamy na małym ogniu przez kolejne 10 minut aż wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą.
Komentarze