Mięsne penne z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

ulubiona potrawa mojego Połówka ;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron penne: 600 gramów
    - pieczarek: 350 gramów
    - mięso mielone: 700 gramów
    - bazylia: 1 łyżka
    - oregano: 1 łyżka
    - Czosnek granulowany: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - pomidory z puszki: 150 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsne penne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięsne penne z pieczarkami 1. Zaczynamy od pokrojenia pieczarek w plasterki/kostki – forma dowolna, na rozgrzaną patelnię dodajemy trochę oliwy z oliwek i wrzucamy mięso – podsmażamy z dodatkiem wszystkich przypraw (dodatkowo dodałam przyprawy do kurczaka, którą sypię do każdego mięsa nie ważne czy to kurczak czy nie). W międzyczasie gotujemy w lekko osolonej wodzie makaron z dodatkiem łyżki oliwy z oliwek i kostki rosołowej warzywnej. Podsmażone mięso przekładamy do woka a na oliwię, która została ze smażenia wrzucamy pieczarki i smażymy je 10 minut. Jeśli używamy świeżych pomidorów to zalecam pokrojenie ich w kostkę i podsmażenie na oliwie jakieś 7-8 minut, ja z braku pomidorów użyłam z puszki, co wcale nie zmieniło smaku :) Wracając do przepisu – usmażone pieczarki wrzucamy do mięsa, dodajemy pomidory i przyprawiamy jeszcze do smaku. Całość mieszamy w woku i lekko podgrzewamy na małym ogniu przez kolejne 10 minut aż wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Makaron penne Mięso Pomidory w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować