Kule mięsne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso podzielić na cztery kotlety i rozbić. Rozłożyć na folii aluminiowej posmarowanej olejem, posypać solą i pieprzem.
2.Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać masło i pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania płynu. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, dodać śmietanę, wymieszać i zdjąć z ognia. Do przestudzonej masy dodać rozdrobniony ser. Wyłożyć na kotlety.
3.Zawinąć mięso do góry, formując kulę. Posypać przyprawą do kurczaka.
4.Zawinąć folię do góry i dobrze ścisnąć.
5.Ułożyć zawiniątka w formie do pieczenia. Piec w temp. 190 stopni 30 minut. Po tym czasie rozchylić folię i piec do zrumienienia ok. 10 minut.
Komentarze