Kule mięsne z pieczarkami

4.5 (189 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczysty, miękki filet z kurczaka z nadzieniem pieczarkowym.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży podwójny filet z kurczaka
    300 g pieczarek
    1 cebula
    1 kulka sera mozzarella (200g)
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 łyżka masła
    gałązka tymianku
    pieprz
    sól
    pikantna przyprawa do kurczaka

    folia aluminiowa 4 x 28/28cm
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kule mięsne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kule mięsne z pieczarkami 1. Mięso podzielić na cztery kotlety i rozbić. Rozłożyć na folii aluminiowej posmarowanej olejem, posypać solą i pieprzem.
  • Kule mięsne z pieczarkami 2. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać masło i pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania płynu. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, dodać śmietanę, wymieszać i zdjąć z ognia. Do przestudzonej masy dodać rozdrobniony ser. Wyłożyć na kotlety.
  • Kule mięsne z pieczarkami 3. Zawinąć mięso do góry, formując kulę. Posypać przyprawą do kurczaka.
  • Kule mięsne z pieczarkami 4. Zawinąć folię do góry i dobrze ścisnąć.
  • Kule mięsne z pieczarkami 5. Ułożyć zawiniątka w formie do pieczenia. Piec w temp. 190 stopni 30 minut. Po tym czasie rozchylić folię i piec do zrumienienia ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować