Meksykańskie Leczo na ostro

3.5 (2 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Leczo brzmi klasycznie ale dla mnie to jedno z ulubionych dań . Charakteryzuje je to że jest podane w postaci misz masz .

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże papryki czerwone , 2 żółte papryki , 3 cukinię, 500dag pueczarek, 2 marchewki 2 cebule 2kg mięsa z łopatki 1.5kg kiełbasy zwyczajnej z majrankiem . Sól ,pieprz , papryka ostra cala ,2 łyżeczki kurkuma . Koncentrat pomidorowy
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Leczo

Meksykańskie leczo na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić i podsmażyć na patelni z cebula . Mięso umyć i pokroić, wrzucić do dużej brytfanki dodać soli i pieprzu, lekko podsmażyć i zalać szklanka wody . Po 10 minutach dodać podsmażona kiełbasę z cebula . Paprykę i pieczarki pokroić drobno. Wrzucić do brytfanki i dusić 20 min zalewając szklanka wody . Cukinię pokroić w kwadraty i dodać do całości. Marchew obrać i zetrzeć na tarce drobno . Wrzucić do brytfanki. Zalać wodą około 2szklanek . Dusić kolejne 5 min . Wsypać całą paprykę ostra i 2 łyżki kurkumy . Dusic kolejne 20 min . Na koniec dodać cały koncentrat po solić do smaku . Gotować 15 min. I Gotowe

Porady

Można dodać liść laurowy i trochę Magii

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa drobiowa

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować