Meksykańskie leczo na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokroić i podsmażyć na patelni z cebula . Mięso umyć i pokroić, wrzucić do dużej brytfanki dodać soli i pieprzu, lekko podsmażyć i zalać szklanka wody . Po 10 minutach dodać podsmażona kiełbasę z cebula . Paprykę i pieczarki pokroić drobno. Wrzucić do brytfanki i dusić 20 min zalewając szklanka wody . Cukinię pokroić w kwadraty i dodać do całości. Marchew obrać i zetrzeć na tarce drobno . Wrzucić do brytfanki. Zalać wodą około 2szklanek . Dusić kolejne 5 min . Wsypać całą paprykę ostra i 2 łyżki kurkumy . Dusic kolejne 20 min . Na koniec dodać cały koncentrat po solić do smaku . Gotować 15 min. I Gotowe
Komentarze