Meksykańskie leczo

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

Danie typu "otwieramy puszki", łatwe i szybkie w przygotowaniu i nie ma takiej opcji aby Wam się nie udało. Jeżeli lubicie połączenie słodyczy ananasa i kukurydzy z kurczakiem i pikantnością ketchupu to będzie Wam smakowało. Dla mnie pycha.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1/2 puszki kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasolki
    1 puszka ananasa
    3/4 szklanki mrożonego groszku
    1 czerwona papryka
    1 szklanka rosołu (może być z kostki)
    3/4 szklanki pikantnego ketchupu
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Meksykańskie leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś pokroić w kostkę lub w paski, posolić, popieprzyć i wymieszać.
    2. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć lekko na oleju razem z czosnkiem, dodać pierś z kurczaka i usmażyć.
    3. Do usmażonego mięsa dodać paprykę pokrojoną w paski, kukurydzę i fasolę odsączone z płynu, zalać rosołem i ketchupem. Gotować na małym ogniu przez 15 minut.
    4. Na samym końcu dodać groszek i gotować jeszcze przez 5 minut.
    5. Podawać z ryżem lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować