Meksykanki

0 (0 ocen)

  • Średni

Coś innego i jednocześnie pysznego.Doskonale nadaje się na spotkanie przyjaciół.

  • Średni

Składniki:

  • - mąka kukurydziana: 40 dekagramów
    - mąka przenna: 10 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - woda: 1 szklanka
    - mleko: 2 szklanki
    - olej: 2 łyżki
    - soda: 0.25 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta

    - kapusta pekińska: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - ogórek świeży (długi ,zielony ogórek): 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - kukurydza (1/2 puszki): 0.5 sztuki
    - majonez: 1 szklanka
    - keczup: 0.5 szklanki
    - kotlety mielone (tradycyjne kotlety): 20 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Meksykanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1. Mąki mieszamy razem, dodajemy resztę składników i przy pomocy miksera wyrabiamy ciasto troszkę gęstsze od tradycyjnego ciasta naleśnikowego. Mleko wlewamy tak na wyczucie, kontrolując gęstość ciasta.Smażymy troszkę grubsze naleśniki
  • dodatki 2. Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do miski, paprykę i ogórka kroimy w paseczki, cebulę w piórka oraz mięso w plasterki.
  • meksykanki 3. Letnie naleśniki smarujemy majonezem i układamy na nim kolejno warzywa, kukurydze i mięso, polewamy keczupem (Kolejność i ilość układanych warzyw zależy od naszego gustu i smaku), zwijamy w zgrabne paczuszki
  • 4. Najlepiej podać wszystkie składniki osobno i niech każdy sam sobie przygotuje, jest przy tym troszkę zamieszania, ale i też zabawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować