1.Pierś z kurczaka myjemy i tniemy na 8 kawałków. Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy i proszek do pieczenia. Dokładnie razem mieszamy. Do drugiej miski nalewamy wody. Kawałki kurczaka panierujemy w kolejności mąka->woda->mąka->woda->mąka->woda->mąka. A następnie zanurzamy w głębokim i rozgrzanym oleju. Smażymy około 5 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjmujemy i odsączamy papierowymi ręcznikami.
2.Na tortilli ułożonej na filii aluminiowej układamy kawałki sałaty, następnie 2 kawałki kurczaka, kawałki pomidora i polewamy odrobiną sosu czosnkowego. Zawijamy tortillę robiąc najpierw zagięcie na samym dole a następnie rolując całość. Zwinięty twister zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 250 stopni piekarnika na około 7 do 10 minut. Podajemy ciepłe.
Komentarze