Medaliony z sarniny

  • wyświetlono: 351 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Pyszne, zdrowe szybkie danie na niedzielny obiad. Mąż je nazywa - polędwica prawa/lewa.

  • 12 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

0,6 kg schabu z sarny (przemrożonego)
2 łyżki smalcu gęsiego

Sposób przygotowania przepisu:

Medaliony z sarniny

  • 1. Rozmrożony schab myjemy, usuwamy wszystkie błony, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na kawałki, lekko ugniatamy dłonią. W każdy kawałek mięsa wcieramy smalec, zostawiamy na 15 minut. Na rozgrzanej grillowej patelni smażymy po 3 minuty z obu stron. Wyłączamy ogień pod patelnią i chwilę zostawiamy na patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Teraz w sezonie podałam z surówką z czosnku niedźwiedziego.

Porady

Niczym nie przyprawiam. Tak przyrządzone mięso jest wystarczająco słone. To szlachetne mięso jest tak dobre, że nie trzeba go doprawić, chyba że ktoś bardzo chce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsopolędwicaGrillsarninadziczyznamedaliony

Komentarze

Podobne przepisy

medaliony z kurczaka

Dodane przez: zandero99

ZŁOCISTE MEDALIONY Z MIĘSA MIELONEGO

Medaliony z mielonego mięsa z kurczaka...

Polędwiczka z cebulką po chińsku

Dodane przez: Alina Andzia

Medaliony z polędwiczki po chińsku

Pomysł na obiad w stylu orientalnym....

image-0h5cnjq

Dodane przez: magdalena grodzka

Medaliony z kurczaka

Nie ma imprezy bez medalionów,...

image-1v321xt

Dodane przez: Monika Matysiak

Medaliony z kurczaka z mięsa z rosołu

Cudowne, mięciutkie kotleciki z...

Medaliony z pieczarkami

Dodane przez: Kasia1989

Medaliony z pieczarkami

Brak koncepcji na obiad… zajrzałam...

polędwiczki

Dodane przez: justi2401

Medaliony z polędwiczki duszone w sosie musztardowym

Delikatne i rozpływające się w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE