Medaliony z sarniny

4.97 (202 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, zdrowe szybkie danie na niedzielny obiad. Mąż je nazywa - polędwica prawa/lewa.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,6 kg schabu z sarny (przemrożonego)
    2 łyżki smalcu gęsiego
Wystaw ocenę:

4.97 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Medaliony Polędwica

Medaliony z sarniny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony schab myjemy, usuwamy wszystkie błony, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na kawałki, lekko ugniatamy dłonią. W każdy kawałek mięsa wcieramy smalec, zostawiamy na 15 minut. Na rozgrzanej grillowej patelni smażymy po 3 minuty z obu stron. Wyłączamy ogień pod patelnią i chwilę zostawiamy na patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Teraz w sezonie podałam z surówką z czosnku niedźwiedziego.

Porady

Niczym nie przyprawiam. Tak przyrządzone mięso jest wystarczająco słone. To szlachetne mięso jest tak dobre, że nie trzeba go doprawić, chyba że ktoś bardzo chce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Mięso Polędwica wieprzowa Sarnina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować