Gulasz z sarniny

  • wyświetlono: 1234 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Gulasz z sarniny. Wymaga trochę czasu w przygotowaniu, ale jego smak wynagrodzi nam czas oczekiwania.

smak i uczucie
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

400 g mięsa z sarniny
2 średnie marchewki
kawałek selera
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
100 g boczku surowego
2 szklanki ciepłej wody
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki oleju
1 płaska łyżeczka rozmarynu
1 płaska łyżeczka tymianku
1 liść laurowy
3 ziela angielskie
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z sarniny

  • 1. Mięso pokroić w kawałki i obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać olej i zrumienić mięso z każdej strony, a następnie dodać boczek pokrojony w kostkę i pokrojoną cebulę w piórka. Marchewkę pokroić w półplasterki, a seler w słupki, a następnie dodać do mięsa i chwilę smażyć mieszając.
    Wszystko oprószyć lekko solą i pieprzem i zalać winem. Smażyć chwilę mieszając, a następnie wlać wodę, dodać liść laurowy, czosnek pokrojony w kawałki, tymianek, rozmaryn, ziele angielskie i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5-2 godziny. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
    Mięso musi być miękkie

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsogulaszobiadsarninawinojednogarnkowedziczyzna

Komentarze

Podobne przepisy

rolada

Dodane przez: Ika 1961

Rolada z sarniny

Mielona szynka z sarny, otulona...

Gulasz wieprzowy z grzybami

Dodane przez: bogusia82

Gulasz wieprzowy z grzybami

W tym roku sezon grzybowy mamy...

Gulasz z pieczarkami i papryką

Dodane przez: smak i uczucie

Gulasz z pieczarkami i papryką

Gulasz z pieczarkami i papryką...

image-1hj3y91

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gulasz drobiowy z warzywami

Zasmakuje każdemu miłośnikowi gulaszów....

gulasz z szynki wieprzowej

Dodane przez: edytakkk

Gulasz z szynki wieprzowej

Taki gulasz zaserwował mi mąż gdy...

Gulasz z karczku

Dodane przez: Gosia123

Gulasz z karczku

Gulasz z karczku który pasuje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE