Grillowane medaliony z sarniny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie sarniny:
Rozmrożony schab myjemy, usuwamy wszystkie błony, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na kawałki, lekko ugniatamy dłonią. W każdy kawałek mięsa wcieramy smalec, zostawiamy na 15 minut.
Mięso grillujemy po 3 minuty z obu stron.
Solimy i pieprzymy po grillowaniu.
2.Przygotowanie sałatki z czosnku niedźwiedziego:
Czosnek niedźwiedzi kroimy, posypujemy solą i pieprzem, mieszamy. Dodajemy jogurt, mieszamy, odstawiamy na 15 minut.
3.Przygotowanie sałatki z wiosennych ziół:
Wszystkie rośliny płuczemy, osuszamy. Kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki, mieszamy. Doprawiamy olejem, octem, miodem, solą i pieprzem. Odstawiamy na 15 minut, aby wszystko się przegryzło.
4.Tak przygotowane medaliony podajemy w towarzystwie orzeźwiających sałatek.
Komentarze