Mazurek mandarynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzyj z cukrem, jajkiem i żółtakami.Na przemian wsyp mąkę i mielone migdały, zmiksuj dokładnie. Przygotuj Formę o wymiarach 22x32 cm, posmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto równomiernie rozłożyć w formie. Piec w temperaturze 190 stopni około 25 min .
Mandarynki umyj, obierz ze skórki, wrzuć do garnka, dodaj cukier, smaż. Następnie wszystko zblenduj, dodaj migdały, wymieszaj. Masa powinna być kleista , konsystencja dżemu.
Na wystudzone ciasto wyłóż gorącą masę.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, polej brzegi ciasta i posyp
posiekanymi migdałami . Wierzch mazurka ozdób mandarynkami a ze skórek wytnij kurczaczki.
Komentarze