Mazurek mandarynkowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Mazurek świetnie prezentujesię na świątecznym stole.Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    45 dkg mąki
    25 dkg margaryny Kasi
    15 dkg cukru
    5 dkg mielonych migdałów
    4 żółtka
    1 jajko

    masa:
    1 kg mandarynek
    25 dkg cukru
    20 dkg zmielonych migdałów

    Dekoracja:
    skórki z mandarynek
    1 biała czekolada
    migdały
    mandarynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Mazurek

Mazurek mandarynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzyj z cukrem, jajkiem i żółtakami.Na przemian wsyp mąkę i mielone migdały, zmiksuj dokładnie. Przygotuj Formę o wymiarach 22x32 cm, posmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto równomiernie rozłożyć w formie. Piec w temperaturze 190 stopni około 25 min .
    Mandarynki umyj, obierz ze skórki, wrzuć do garnka, dodaj cukier, smaż. Następnie wszystko zblenduj, dodaj migdały, wymieszaj. Masa powinna być kleista , konsystencja dżemu.
    Na wystudzone ciasto wyłóż gorącą masę.
    Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, polej brzegi ciasta i posyp
    posiekanymi migdałami . Wierzch mazurka ozdób mandarynkami a ze skórek wytnij kurczaczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mandarynki Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować