gotowanieiblogowanie

gotowanieiblogowanie

O mnie:

Swoje pierwsze ciasto upiekłam w wieku 6 lat. W zerówce nauczyłam się piosenki, której treść opowiadała jak zrobić ciasto. Niestety w piosence zabrakło informacji, jaką ilość proszku do pieczenia mają na myśli. Więc dodałam jedno opakowanie, a w domu były duże opakowania, takie podwójne. Ciasto wyszło.. a raczej nie wyszło. Już nie pamiętam czy większość była zakalcem czy surowa. Nie zniechęciło mnie to jednak.

Liczba punktów za aktywność
33
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
image-1oyiif7
Użytkownik gotowanieiblogowanie w dniu 09.02.2017 12:48 opublikował przepis :

Walentynkowy tort - czerwony biszkopt z kremem i różami

Walentynki to cudowne święto. Kojarzy mi się z serduszkami, czerwonymi różami, ręcznie wypisanymi kartkami i mnóstwem miłości. W dodatku Walentynki kojarzą mi się z własnym ślubem więc w tym dniu zawsze przygotowuję coś specjalnego. W tym roku jest to delikatny, czerwony biszkopt z delikatnym kremem

image-1iwhxdv
Użytkownik gotowanieiblogowanie w dniu 09.02.2017 12:42 opublikował przepis :

Marchewki z ciasta francuskiego

Świetna dekoracja wielkanocnego stołu czy koszyka! Niezwykle proste i efektowne wielkanocne marchewki :) Polecam nadzianie marchewek klasyczną sałatką warzywną lub sałatką z tuńczykiem.

image-0u65yn1
Użytkownik gotowanieiblogowanie w dniu 09.02.2017 12:40 opublikował przepis :

Babka biszkoptowa z kakao

Delikatna, puszysta i łatwa w przygotowaniu babka. Z lekkim posmakiem kogla-mogla, a posmarowana cytrynowym miodem smakuje po prostu obłędnie.

image-1da2mk3
Użytkownik gotowanieiblogowanie w dniu 09.02.2017 12:32 opublikował przepis :

Tort bezowy z orzechami i czekoladą

Obłędny w smaku tort, słodki i delikatny. Przygotowanie nie trwa długo, a sam tort znika zadziwiająco szybko. By nie był zbyt słodki to zamiast kremu czekoladowego możecie użyć dżemu porzeczkowego.

image-26s4d40
Użytkownik gotowanieiblogowanie w dniu 09.02.2017 12:09 opublikował przepis :

Sernik na zimno waniliowo-czekoladowy z malinami

Warstwowy sernik na biszkoptach z mrożonymi malinami i grubą warstwą galaretki. Warstwy czekoladowe są z dodatkiem dwóch tabliczek rozpuszczonej czekolady, dosłownie rozpuszczają się w ustach. Sernik jest obłędny w smaku i wcale nie wymaga długiego przygotowania.

image-0q8yy2c
Użytkownik gotowanieiblogowanie w dniu 09.02.2017 12:06 opublikował przepis :

Kawowe pianki w czekoladzie

Wersja pianek to takie XXL - spora ilość pianki i mniejsza ilość czekolady. Delikatnie, rozpływające się w ustach, kawowe i z dodatkiem czekoladowego likieru. Deser lekko słodki, bardzo kawowy i zdecydowanie tylko dla dorosłych.

image-25145vd
Użytkownik gotowanieiblogowanie w dniu 09.02.2017 12:02 opublikował przepis :

Babka biszkoptowa cytrynowa

W tym roku zdążę ze wszystkim, więc kartki z okazji Wielkanocy właśnie wyruszył w daleką drogę. Zaczęłam już testować pierwsze świąteczne przepisy i zapraszam Was na pyszną babkę cytrynową.

image-21b09l4
Użytkownik gotowanieiblogowanie w dniu 09.02.2017 11:53 opublikował przepis :

Sernik adwokatowy

Wieczorem, gdy sernik spędził kilka godzin w lodówce, ukroiłam kawałek (malutki kawałek) i spróbowałam. To był największy błąd... cierpiałam cały wieczór i całą noc. Tak bardzo chciałam go zjeść, jeszcze jeden większy kawałek. To zdecydowanie moje ukochane ciasto i mogłabym jeść je codziennie.

image-1c99q6o
Użytkownik gotowanieiblogowanie w dniu 09.02.2017 11:48 opublikował przepis :

Biała kiełbasa w plecionce z ciasta

To danie, które nie dość, że jest pyszne to pięknie się prezentuje na stole. Miła odmiana od kiełbasy dodawanej do żurku czy zwyczajnie gotowanej. Możecie przygotować kilka kiełbas w jednej wielkiej plecionce czy wieńcu lub każdą osobno. Efektowna propozycja na Wielkanoc.