Maxi King na gofrach

4.51 (183 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasto bez pieczenia, Maxi King, przygotowałam w 15 minut. Jest świetną alternatywą dla osób zabieganych oraz chcących szybko zjeść coś słodkiego. Jest bardzo smaczne, polecam.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 ml śmietany 30 %
    250 g mascarpone
    śmietan fix ( 4 opakowania )
    3 łyżki cukru
    2 cukry waniliowe
    1 puszka kajmaku orzechowego
    gotowe gofry
    100 g czekolady karmelowej
    orzechy do posypania karmelowe
Wystaw ocenę:

4.51 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Gofry Kajmak

Maxi king na gofrach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Bardzo zimną śmietanę ubijamy mikserem z cukrami na sztywno, następnie wsypujemy śmietan fix ( 4 opakowania ) i jeszcze chwilę ubijamy.
    2.Masę kajmakową lekko podgrzewamy aby miała konsystencję płynną. Przekładamy masę do worka do wyciskania kremu. Czekamy aż masa ostygnie.
    3.Na dno blaszki o wymiarach 25/30 wykładamy gofry. Na gofry wykładamy część bitej śmietany, równo rozsmarowujemy. Na to wyciskamy kajmak i wykładamy resztę śmietany.
    4. Ciasto chłodzimy około 10 minut. Następnie na zimne ciasto wylewamy rozpuszczoną czekoladę i posypujemy orzechami. Chłodzimy.
    5.Po godzinie można kroić i zjadać. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Orzechy Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

4.8 (225 ocen)

Zdobywca nagrody

maxi king

To może cię zainteresować