Maxi King

5 (167 ocen)

  • 3 godz.

Bardzo słodkie ciasto przypominające mój ulubiony batonik Maxi King. Proste w wykonaniu a w dodatku bez pieczenia:)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 250 g margaryny Palmy
    6 paczek herbatników
    0,5 szklanki cukru pudru
    3 szklanki mleka w proszku granulowanego
    400g serka waniliowego Danio
    1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego Gostyń
    2 czekolady mleczne
    3 łyżki śmietanki 30%
    200 g orzeszków ziemnych solonych
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Maxi king - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Puszkę (Mleko Gostyń) włożyć do garnka z wodą , puszka musi być całkowicie przykryta wodą (w trakcie gotowania trzeba dolewać wody). Wstawić do gotowania na 2 godziny, na niewielkim ogniu. Gotową już masę krówkową zostawić do wystudzenia.
  • herbatniki układamy na blachę 2. Blachę o wymiarach 23x37 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników.
  • ucieramy 3. Miękką palmę zmiksować z cukrem pudrem ,dodawać na przemian mleko w proszku i serek.
  • układamy warstwami 4. Na blaszkę wyłożoną herbatnikami wyłożyć połowę masy mlecznej,przykryć drugą warstwą herbatników,wyłożyć na to masę krówkową i resztę masy mlecznej i przykryć trzecią warstwą herbatników.
  • czekolada i orzechy 5. Orzeszki obmyć wodą aby pozbyć się większej ilości soli.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać śmietanę oraz połówki orzeszków, wyłożyć masę na herbatniki. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
  • maxi king 6. Smacznego ! ! !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować