1.Puszkę (Mleko Gostyń) włożyć do garnka z wodą , puszka musi być całkowicie przykryta wodą (w trakcie gotowania trzeba dolewać wody). Wstawić do gotowania na 2 godziny, na niewielkim ogniu. Gotową już masę krówkową zostawić do wystudzenia.
2.Blachę o wymiarach 23x37 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników.
3.Miękką palmę zmiksować z cukrem pudrem ,dodawać na przemian mleko w proszku i serek.
4.Na blaszkę wyłożoną herbatnikami wyłożyć połowę masy mlecznej,przykryć drugą warstwą herbatników,wyłożyć na to masę krówkową i resztę masy mlecznej i przykryć trzecią warstwą herbatników.
5.Orzeszki obmyć wodą aby pozbyć się większej ilości soli.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać śmietanę oraz połówki orzeszków, wyłożyć masę na herbatniki. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Komentarze