To ciasto znają już wszyscy, jest po prostu fantastyczne
Składniki:
MASA MLECZNA:
1 1/2 kostki margaryny
1 szklanka mleka + 10 łyżek do polewy
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy lub aromat
1 opakowanie mleka w proszku (400 gram)
DODATKOWO
1 puszka masy krówka
2 czekolady mleczne
20 dkg orzeszków ziemnych solonych
herbatniki - na blachę 23x35 cm potrzebowałam 6 paczek (pakowanych po 5 paczuszek z Biedronki)
1.Mleko z cukrem, cukrem waniliowym zagotować i ostudzić. Utrzeć margarynę i dodawać na zmianę ostudzone mleko i mleko w proszku. Dno blaszki wyłożyć herbatnikami, rozsmarować połowę masy mlecznej, przykryć herbatnikami, rozsmarować masę krówkę, znowu herbatniki, wyłożyć resztę masy mlecznej i znowu przykryć herbatnikami. Czekolady roztopić w rondelku z 10 łyżkami mleka, dodać pokrojone orzeszki, chłodną polewą polać ciasto. Schłodzić w lodówce.
Komentarze