Maślany krupnik z podrobami drobiowymi

5 (186 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, szybka do przygotowania zupa. Jej wspaniały aromat szybko zwabi domowników do kuchni :) Taka zupa nasyci i rozgrzeje.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g. żołądków drobiowych
    6 wątróbek drobiowych
    2 litry bulionu drobiowego
    1 cebula
    2 marchewki
    1 pietruszka
    5 ziemniaków
    1/3 szklanki kaszy jęczmiennej
    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    2 listki laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    3 łyżki posiekanej zieleniny - natka pietruszki , selera,lubczyku
    1 łyżeczka majeranku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik Wątróbka

Maślany krupnik z podrobami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Maślany krupnik z podrobami drobiowymi 1. Oczyszczone, umyte żołądki, pokrojone w paski zalewam bulionem, dodaję listki laurowe, ziarna ziela angielskiego. Gotuję ok. 40 minut. Do bulionu z żołądkami dodaję przekrojone w pół plasterki marchewki i pietruszkę, wsypuję kaszę. Całość mieszam, gotuję ok. 10 minut, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuję. W tym czasie na masełku obsmażam z obu stron wątróbkę, dodaję cebulkę pokrojoną w kostkę, podsmażam. Wątróbkę wyjmuję, kroję w paseczki. Wątróbkę i maślaną cebulkę dodaję do zupy. Dodaję także roztarty w rękach majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiam solą i pieprzem, mieszam, kilka chwil gotuję, próbuję. Jeśli warzywa są ugotowane, nie potrzeba więcej soli ani pieprzu, dodaję zieleninę, mieszam, podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Podroby Warzywa Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować