Krupnik z żołądkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ostatnio kuchnia Kasi wydała jedną z naszych ulubionych zup trochę w innym wydaniu. Krupnik z żołądkami .
Polecam.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400g żołądków
    1 średnia marchewka
    1 średnie pietruszka
    1 średni ziemniak
    2-3 pełne łyżki kaszy jęczmiennej
    Śmietana
    Pietruszka lub szczypiorkiem
    Wywar warzywny około 1-1,2 l
    Pieprz czosnkowy
    1liść laurowy
    3 kulki ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z żołądkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywny oczyszczamy myjemy i kroimy w kostkę. Żołądki myjemy jeśli jest potrzeba czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki. Kaszę płuczemy wylewamy wodę .
    Wszystkie wcześniej wymienione składniki przekładamy do garnka wlewamy bulion dodajemy ziele liść pieprz (u mnie dość sporo) i zamykamy szybkowar.
    Gotujemy 15 minut od momentu osiągnięcia maksymalnego ciśnienia. Po tym czasie otwieramy szybkowar. Śmietanę przelewamy do miski mieszamy z szczyptą soli i wlewamy do środka naszą zupę.
    Mieszany dokładnie i przelewamy da gara.
    Wykładamy na talerz posypujemy zielenią i gotowe. SMACZNEGO

Porady

Ja użyłam śmietany bez laktozy. Zupę ugotowałam za pomocą szybkowara. Jeśli będziemy gotować metodą tradycyjną to najpierw gotujemy żołądki następnie dodajemy jarzyny a na koniec kasza i ziemniaki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować