Maślane ciasteczka migdałowo-owsiane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepyszne ciasteczka maślane, które można zrobić na wiele sposobów np. bez glutenu czy bez cukru. Mega proste i szybkie.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • płatki owsiane (bezlutenowe) – 300 g
    migdały – 150 g
    masło – 200g
    masło orzechowe – 2 łyżki
    proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
    aromat migdałowy
    słodzik – do wyboru (u nas erytrytol, ksylitol lub syrop z agawy)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Maślane ciasteczka migdałowo-owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • migdały i płatki owsiane 1. Płatki owsiane i migdały mielimy.
  • ciasto na ciastka 2. Wszystkie składniki po kolei dodajemy do masy i ugniatamy ciasto.
  • ciastka migdałowo-owsiane 3. Rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy ciastka.

    Jeśli do słodzenia używamy płynnego np. miodu czy syropu z agawy ciasto jest bardziej lepkie, wówczas formujemy w dłoniach ciasteczka.
  • Maślane ciastka migdałowo-owsiane 4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pieczemy z termoobiegiem 10-15 minut.

    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Migdały Płatki owsiane

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować