Marcepanowe batoniki

  • wyświetlono: 66 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Nie kupuj batonów w sklepach, ich skład często odbiega daleko od naturalności. Zrób je samodzielnie. Batoniki marcepanowe to olbrzymia dawka energii i wartości odżywczych cudownych migdałów. Jednakże pamiętaj są one dość wysoko kaloryczne, więc z umiarem ;)

asia fb
  • 4 porcje
  • 2min
  • Łatwy

Składniki

•migdały mielone – 2 szklanki
•syrop z agawy lub miód – 3-4 łyżki
•olej orzechowy – 1 łyżka (migdałowy, z orzechów włoskich, kokosowy itp)
•aromat migdałowy – 1 łyżeczka
•czekolada bez cukru jako polewa

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Marcepanowe batoniki

  • migdały zmielone1. Migdały mielimy bardzo drobno.
  • marcepan2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy niewielkie batoniki.
    Wkładamy do lodówki na około godzinę.
  • marcepanowe batoniki w czekoladzie3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i obtaczamy nią batoniki.
    Wkładamy do lodówki i czekamy aż czekolada zastygnie.

    SMACZNEGO :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

marcepanwegańskiebez cukrufitbezglutenowebez glutenuweganbaton marcepanowybatoniki marcepanowez marcepana
 

Komentarze

Podobne przepisy

kartofelki marcepanowe

Dodane przez: babka w formie

kartofelki marcepanowe

Trochę sentymentalny powrót do...

Ziemniaczki marcepanowe

Dodane przez: Kinia1984

Ziemniaczki marcepanowe

Gdzieś tam na dnie babcinego zeszytu...

image-0s3w0wl

Dodane przez: Teodorka

Batoniki "bounty"

Wyśmienita uczta dla wielbicieli...

Kokosowe batoniki

Dodane przez: i love food

Kokosowe batoniki

Gdy w domu nie ma nic słodkiego,...

Batoniki musli

Dodane przez: AnetaJ

Batoniki musli

Najlepsze są domowe specjały, przepis...

Zdrowe batoniki

Dodane przez: kiziolek201

Zdrowe batoniki

Domowe batoniki lepsze o niebo...