Marcepanowe batoniki

0 (0 ocen)

  • 2 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie kupuj batonów w sklepach, ich skład często odbiega daleko od naturalności. Zrób je samodzielnie. Batoniki marcepanowe to olbrzymia dawka energii i wartości odżywczych cudownych migdałów. Jednakże pamiętaj są one dość wysoko kaloryczne, więc z umiarem ;)

  • 2 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •migdały mielone – 2 szklanki
    •syrop z agawy lub miód – 3-4 łyżki
    •olej orzechowy – 1 łyżka (migdałowy, z orzechów włoskich, kokosowy itp)
    •aromat migdałowy – 1 łyżeczka
    •czekolada bez cukru jako polewa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Marcepanowe batoniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • migdały zmielone 1. Migdały mielimy bardzo drobno.
  • marcepan 2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy niewielkie batoniki.
    Wkładamy do lodówki na około godzinę.
  • marcepanowe batoniki w czekoladzie 3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i obtaczamy nią batoniki.
    Wkładamy do lodówki i czekamy aż czekolada zastygnie.

    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marcepan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować