Mannowiec curacao z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Od mleka odlewamy 1 szklankę. Resztę zagotowujemy z masłem, syropem, cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozrabiamy kaszę. Gdy mleko się zagotuje a masło rozpuści , ,powoli wlewamy mannę z mlekiem. Caly czas mieszamy aby masa nie przywarla. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy biszkopty (lub gotowy spód) w tortownicy, na nich masę z manny. Odstawiamy do wystudzenia. Galaretki przygotowujemy dodając pół szklanki wody mniej, niż jest podane na opakowaniu. Na wierzchu ciasta układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto chłodzimy przynajmniej godzinę.
Porady
Do masy możemy dodać zamiast syropu sok malinowy, wtedy ciasto będzie miało ładny, różowy kolor.
Komentarze