Mangomisu czyli owocowe tiramisu z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 mango obierz i pokrój cienko w plastry. Zimną śmietanę kremówkę ubij na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru i aromatu waniliowego.
2.Dodaj serek mascarpone, żółtka i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
3.Przygotuj tortownicę o średnicy 24cm. Możesz jej dno i brzegi wyłożyć folią.
4.Sok z pomarańczy wymieszaj z likierem pomarańczowym.Jeśli deser mają jeść dzieci to zamiast likieru użyj więcej soku.
Porcję biszkoptów maczaj w soku i wyłóż nimi dno tortownicy. Na biszkoptach ułóż 1/3 porcji kremu śmietanowego, wyrównaj.Na kremie ułóż połowę pokrojonego mango.
Następnie ułóż ponownie warstwę z nasączonych biszkoptów. Na biszkopty wyłóż 1/3 porcji kremu. A na kremie ułóż resztę mango.
5.Ułóż ostatnią warstwę z biszkoptów. Wyłóż pozostały krem, wyrównaj. Masę odstaw do lodówki na kilka godzin.
1 mango obierz i pokrój na plasterki.Przed podaniem deseru ułóż finezyjnie plasterki mango na wierzchu.
Deser wyciągaj ostrożnie z tortownicy.
Porady
Przepis na niego znalazłam na zagranicznej stronie.
Komentarze