Makaronowa potrawka z pieczarkami ,kiełbasą i czerwoną papryką w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron fale gotujemy zgodnie ze wskazówką na opakowaniu,płuczemy,odcedzamy i odstawiamy.
2. Umyte i osuszone warzywa kroimy,papryki i cebulę w krążki a pieczarki w plasterki lub pólplasterki .
Kiełbase kroimy w krązki .
3. Na małej patelni podsmazany kawałki kiełbasy z obu stron.
Nastepnie przesmażamy pieczarki z cebulą,lekko solimy.Przesmażone przykrywamy pokrywą i dusimy na wolnym obniu az cebula zmieknie.
Nastepnie dodajemy pokrojone papryki,przyprawy i zioła i wszystko mieszamy.Przykrywamy i znowu dusimy chwile. Odkrywamy,dodajemy podsmazona kiełbase i ugotowany makaron.Całość chwilkę podgrzewamy , mieszamy.
Podajemy gorace.
Smacznego:)
Komentarze