Pyszne i szybkie danie z patelni w roli głównej pełni pełnowartościowy makaron, zdrowy szpinak a smak wzbogacają pieczarki. Idealne danie dla wegetarian.
35 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
300 g makaronu kokardki
6 dużych pieczarek
kilka kulek mrożonego szpinaku
łyżeczka czosnku granulowanego
2 łyżki masła
łyżeczka soli
pieprz
1/2 kubeczka jogurtu naturalnego
Makaron z pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
2.Pieczarki umyć i pokroić nożykiem. Na patelni roztopić masło, wrzucić pieczarki i smażyć. Dodać szpinak oraz szczyptę soli i pieprz. Następnie dodać jogurt naturalny, wymieszać. Połączyć z makaronem i chwilkę smażyć.
Komentarze