Makaron z pieczarkami i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie danie z patelni w roli głównej pełni pełnowartościowy makaron, zdrowy szpinak a smak wzbogacają pieczarki. Idealne danie dla wegetarian.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu kokardki
    6 dużych pieczarek
    kilka kulek mrożonego szpinaku
    łyżeczka czosnku granulowanego
    2 łyżki masła
    łyżeczka soli
    pieprz
    1/2 kubeczka jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Makaron z pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
  • 2. Pieczarki umyć i pokroić nożykiem. Na patelni roztopić masło, wrzucić pieczarki i smażyć. Dodać szpinak oraz szczyptę soli i pieprz. Następnie dodać jogurt naturalny, wymieszać. Połączyć z makaronem i chwilkę smażyć.
  • 3. Podawać ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować