Makaron z zieloną fasolką szparagową

4.5 (152 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W upalne letnie dni tak zrobiony makaron możemy podać na lekki obiad lub kolację. Świetnie sprawdza się również w awaryjnych sytuacjach, gdy nie mamy czasu na gotowanie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron (wstążki): 100 gramów
    - fasolka szparagowa (zielona): 100 gramów
    - orzeszki pinii: 3 łyżki
    - szczypiorek (posiekany): 3 łyżki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól (morska): 1 łyżka
    - pieprz (świeżo mielony): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Dania z makaronem

Makaron z zieloną fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z zieloną fasolką szparagową 1. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. W drugim garnku ugotować fasolkę w osolonej wodzie.
  • 2. Orzeszki pinii lekko zrumienić na suchej patelni.
  • 3. Makaron odcedzić na durszlaku i przełożyć do garnka, w którym się gotował, wlać oliwę z oliwek, dodać ugotowaną fasolkę szparagową, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Delikatnie wymieszać.
  • 4. Wyłożyć na talerze, posypać szczypiorkiem, uprażonymi orzeszkami i tartym portugalskim serem Serra da Vila, który ma dość zdecydowany smak, a zrobiony jest z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Makaron Zielona fasolka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować