W upalne letnie dni tak zrobiony makaron możemy podać na lekki obiad lub kolację. Świetnie sprawdza się również w awaryjnych sytuacjach, gdy nie mamy czasu na gotowanie.
Makaron z zieloną fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. W drugim garnku ugotować fasolkę w osolonej wodzie.
2.Orzeszki pinii lekko zrumienić na suchej patelni.
3.Makaron odcedzić na durszlaku i przełożyć do garnka, w którym się gotował, wlać oliwę z oliwek, dodać ugotowaną fasolkę szparagową, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Delikatnie wymieszać.
4.Wyłożyć na talerze, posypać szczypiorkiem, uprażonymi orzeszkami i tartym portugalskim serem Serra da Vila, który ma dość zdecydowany smak, a zrobiony jest z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego.
Komentarze