Lekka kolorowa sałatka

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i kolorowa sałatka. Cieszy oko, a po ładnie podane jedzenie sięgamy z większą przyjemnością. Sałatka jest lekka i mało kaloryczna, zdrowa i pożywna. Możemy ją przygotować na pierwsze i drugie śniadanie, kolację czy lekki obiad. Zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Zróbcie taką.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 spore garści roszponki
    pęczek rzodkiewek
    pół puszki kukurydzy
    25 dag małych pomidorków
    ulubiony sos sałatkowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka wiosenna

Lekka kolorowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Roszponkę płuczemy i dokładnie osuszamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Wszystkie składniki sałatki ze sobą mieszamy.
  • 3. Podajemy od razu po przygotowaniu lub schłodzeniu z lodówki.

Porady

Porcja dla 2 osób. Używamy dowolnego sosu sałatkowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować