Leczo z kalarepą i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne i aromatyczne danie.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka 500 g,
    cebula 1 szt,
    ziemniaki 3 szt,
    marchewka 2 szt,
    papryka czerwona 1 szt,
    papryka żółta 1 szt,
    kalarepa 2 szt,
    pomidory 4 szt,
    groszek konserwowy 4 łyżki,
    koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki,
    sól,
    pieprz,
    papryka mielona,
    zioła prowansalskie,
    olej do smażenia,
    posiekana natka pietruszki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z kalarepą i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, cebulę obrać i posiekać, ziemniaki, marchewkę, kalarepę, obrać i pokroić w kostkę, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    W dużym rondlu na oleju podsmażyć pierś z kurczaka, następnie dodać cebulę i chwilę razem smażyć. Następnie kolejno dodawać paprykę, ziemniaki, kalarepę, marchewkę oraz pomidory. Całość podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Dodać groszek konserwowy, koncentrat pomidorowy oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować