REKLAMA

DOMOWA KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA

wyświetlono: 4133 | dodany do książki kucharskiej: 18 | polecenia: 0

Domowa kostka rosołowa jest aromatyczna, smaczna i zdrowa. Dzisiaj przepis na kostkę warzywną którą uwielbiam. 1 łyżka wystarczy do zupy i smak już się zmienia na lepszy.

opublikowany: 13.08.2019
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    500 g marchewki
    500 g pietruszki
    ćwiartka selera
    kawałek pora, biała część
    1 duża cebula
    2-3 ząbki czosnku
    1 spory pęczek lubczyku
    1 pączek natki pietruszki
    1 duża łyżka soli himalajskiej lub zwykłej
    2 liście laurowe
    odrobina tymianku może być suszony
    kilka kulek ziela angielskiego i pieprzu
    odrobina oleju
Ocena:

(średnia 4.5 z 177 głosów)

Jak zrobić DOMOWA KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa zetrzyjcie na tarce, zblendujcie lub użyjcie malaksera, przyprawy zmielcie lub rozetrzyjcie w moździerzu, ważne żeby wszystko było jak najdrobniejsze.
    Na patelni rozgrzejcie oliwę i przełóżcie warzywa razem z przyprawami, podsmażcie przez 5 minut, dolejcie wodę i podgrzewajcie na małym ogniu, mieszając przez 30 – 40 minut aż wyparuje woda.
    Po tym czasie jeszcze raz wszystko zblendować na gładką masę i przełożyć do słoika. Z ilości jaką podałam wychodzi duży słoik pasty warzywnej ( jak na pierwszym zdjęciu), której wystarcza na bardzo długo.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Domowa kostka rosołowa

Podstawowy składnik wielu dań, który można przygotować bardzo szybko.

kategoria: Przetwory opublikowany: 30.06.2018 | wyświetlono: 783 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE