Leczo z cukinią

4 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Leczo z cukinią to pyszne jednogarnkowe danie dla całej rodziny. Możemy je podać zarówno na obiad, jak też na kolację. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    1 średnia cebula
    1 ząbek czosnku
    1/2 czerwonej papryki
    pół małego kabanosa
    3 plastry szynki
    1 duży pomidor malinowy
    15 łyżek wody
    4 łyżki oleju
    1 łyżka ketchupu
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
    słodka papryka - do smaku
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Leczo

Leczo z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Kabanos kroimy na drobno, plastry szynki w kostkę. Pomidor obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
    Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, gdy będzie szklista dodajemy czosnek i smażymy przez chwilę, przekładamy do garnka. Wlewamy 15 łyżek wody ( zagotowujemy ) i dodajemy kolejno co 5 minut : wędlinę,
    paprykę, cukinię, pokrojony pomidor oraz kethup. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować