Leczo na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki oczyścić z nasion i białych części. Papryki, cukinię, bakłażana pokroić w większą kostkę i przełożyć do garnka. Podlać szklanką wody i chwilę dusić. Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na oliwie. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przełożyć do garnka z warzywami. Kiełbasę i boczek pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Dodać do warzyw. Wszystko dusić, ale nie dopuścić do rozgotowania. Pomidory zmiksować z chili, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cukrem, koncentratem, solą i pieprzem. Wlać do garnka i chwilę podgotować. Ewentualnie doprawić. Podawać gorące ze świeżym pieczywem lub ryżem.
Komentarze