Kurczak nadziany cebulą pieczony na rabarbarze

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przedstawiam kolejny przepis na danie z mojego ulubionego garnka rzymskiego...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - dorodny kurczak: 1 sztuka
    - gałązki rabarbaru: 3 sztuki
    - duża cebula: 2 sztuki
    - garść różnych ziół (u mnie kolendra): 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz mielony: 1 łyżeczka
    - słodka papryka: 2 łyżeczki
    - ostra papryka: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kurczak pieczony

Kurczak nadziany cebulą pieczony na rabarbarze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak nadziany cebulą pieczony na rabarbarze 1. Kurczakowi zrobiłam masaż oliwą, przyprawy wymieszałam i natarłam całego kurczaka (również pod skórą i wewnątrz), włożyłam do środka zioła i schowałam na noc do lodówki. Ty możesz go odstawić na 30 minut...
    Naczynie namoczyłam przez 20 minut, na dnie ułożyłam rabarbar, na nim kurczaka, którego jeszcze nadziałam cebulą i włożyłam do zimnego piekarnika ustawionego na 200 stopni na 2,5 godziny.
    Wyszedł mięciutki i nic a nic nie wysuszony.
  • 2. O gotowaniu w garnku rzymskim czytaj tutaj -
    http://www.polska-gotuje.pl/artykul/gotowanie-w-glinie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurczak Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować