Co w sercu... to na języku...
Bo gotowanie ma sens tylko wtedy, kiedy robisz to z sercem i kiedy masz dla kogo...
Ja mam to szczęście, że mam dla kogo...
Dwoje przyjaciół: Camilla Läckberg (szwedzka pisarka bestsellerowych kryminałów, której hobby jest gotowanie) i Christian Hellberg (wybitny szwedzkich szefów kuchn) - to nie mogło się nie udać...
Użytkownik tonajezyku
w dniu 04.11.2013 09:48 opublikował artykuł:
Kasza jaglana zwana również królową zbóż, jest jedną z najbardziej zapomnianych kasz. Muszę przyznać, że ja też zaczęłam jej używać stosunkowo niedawno. Szkoda, bo jest taka zdrowa..
Użytkownik tonajezyku
w dniu 04.11.2013 09:47 opublikował artykuł:
Mówiąc o sposobach gotowania kasz mam na myśli oczywiście tradycyjne kasze, kupione na targu lub młynie, a nie gotowce w torebkach, bo te wiadomo jak ugotować - jest przepis na opakowaniu :)
Użytkownik tonajezyku
w dniu 04.11.2013 09:45 opublikował artykuł:
Sezon przeziębieniowy powoli się rozkręca, dzisiaj w radiu słyszałam, że grypa już szaleje... trzeba uruchomić domowe pogotowie i leczyć się naturalnie...
Użytkownik tonajezyku
w dniu 04.11.2013 09:32 opublikował artykuł:
Nasze babcie zanim wybrały się do lekarza, najpierw wchodziły do kuchni i gotowały... dopiero jak to nie pomagało, biegły do doktora... ja lekarza również odwiedzam na końcu...
Użytkownik tonajezyku
w dniu 04.11.2013 09:25 opublikował artykuł:
Garnek rzymski - gliniane naczynie do zapiekania, modny gadżet slow foodowy, odkąd go kupiłam i zaczęłam używać, wciąż mnie zachwyca i z każdym przyrządzonym daniem lubię go coraz bardziej.
Użytkownik tonajezyku
w dniu 31.10.2013 16:29 opublikował przepis:
Można do tego deseru użyć gruszek w puszce, ale to chyba nie będzie to samo... jak ugotujemy je sami, bo możemy ich nie rozgotowywać, albo dodać czegoś do syropu dodając im dodatkowego smaczku...
Użytkownik tonajezyku
w dniu 31.10.2013 16:26 opublikował przepis:
Któregoś wieczoru przed snem oglądałam program kulinarny, w którym przygotowywane były te babki, tak mnie wzięło, że musiałam ją następnego dnia zrobić!
Użytkownik tonajezyku
w dniu 31.10.2013 16:17 opublikował przepis:
Na czym polega mój sekret na naprawdę udany sos boloński? Mam aż 3 - mięso łączone, wołowina z wieprzowioną w proporcji pół na pół, nie żałować dobrego czerwonego wina, dłuuuugie gotowanie...
Użytkownik tonajezyku
w dniu 31.10.2013 16:09 opublikował przepis:
Omlet Grzybek jest absolutnym obowiązkiem weekendowym, bez niego poprostu nie ma niedzieli. Smażony na dwóch patelniach dla 4 osób wywołuje zawsze zamieszanie, no bo kto się załapie na pierwsze 2.
Użytkownik tonajezyku
w dniu 31.10.2013 09:13 opublikował przepis: