Kulki kokosowe

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Jeśli został ci biszkopt, wykorzystaj go do przygotowania pysznych kulek kokosowych, idealnych na różne okazje i przyjęcia.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Kawałek biszkoptu
    1 szklanka cukru
    200 g masła
    1 szklanka mleka
    1 kieliszek wódki lub rumu
    Orzechy, migdały
    Wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kulki

Kulki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z cukru, masła, mleka gotujemy masę, mieszamy z wódką i odstawiamy do ostygnięcia.
    Biszkopt kruszymy, orzechy, migdały siekamy.
    Do wystudzonej masy dodajemy biszkopt i bakalie i mieszamy.
    Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
    Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Porady

Jeśli kulki będą jadły dzieci nie dodajemy wódki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować