Daktylowo-kokosowe kulki

2 (1 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i zdrowe słodycze. Kulki swoją słodkość zawdzięczają wyłącznie daktylom. Do tego płatki owsiane, kokos i masło orzechowe - wszystkie te składniki super do siebie pasują i tworzą razem wyjątkowy smak. Polecam.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g daktyli suszonych
    50 g płatków owsianych
    1 łyżka masła orzechowego
    1/2 szkl wiórków kokosowych + do obtoczenia
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Kulki

Daktylowo-kokosowe kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na godzinę. Następnie zlewamy wodę i blendujemy namoczone daktyle na krem. Płatki zalewamy 2/3 szkl gorącej wody, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Do miski przekładamy krem daktylowy, dodajemy płatki owsiane, masło orzechowe oraz wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy masę a następnie formujemy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe kulki przechowujemy w lodówce do 3-4 dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Daktyle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować