Kulki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie w przygotowaniu kulki czekoladowe do których można wykorzystać reszki biszkoptu, pokruszone ciastka czy wafelki z dodatkiem ulubionych bakalii smakują wspaniale.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Słoiczek kremu czekoladowego 400 g
    Kawałki ciastek, biszkoptu, wafelków
    Ulubione bakalie np.orzechy, migdały
    Czekoladową posypką do ciasta

    Opcjonalnie
    Łyżka rumu lub spirytusu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Czekoladki

Kulki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełóż krem czekoladowy, dodaj pokruszone ciastka, pokrojone bakalie i alkohol. Wszystko dokładnie wymieszaj, z masy formuj okrągłe kuleczki i obtaczaj je w posypce czekoladowej. Układaj na papilotkach, wstaw do lodówki na około 1 godzinę.

Porady

Jeśli kulki będą jadły dzieci nie dodajemy wódki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować