Kruche ciastka z dziurką

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kruche ciasteczka przełożone marmoladą lub powidłem .

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    80 g cukru pudru
    150 g margaryny
    2 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Kruche ciastka z dziurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę ,dodać margarynę i wysiekać razem .Dodać resztę składników i zagnieść ciasto .Schłodzi w lodówce przynajmniej 1 godzinę .
  • 2. Ciasto rozwałkować( nie za cienko ) i wykrawać dowolne kształty .Jedno pełne ,drugie z dziurką.
    Piec w 170 stopniach na lekko złoty kolor .
  • 3. Zimne ciastka przekładać marmoladą lub powidłem .Posypać cukrem pudrem przed podaniem .

Porady

Ciasto można zostawić na całą noc w lodówce .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować