Kruche ciastka z dziurką

4.42 (157 ocen)

Pyszne ciastka przekładane dżemem lub marmoladą. Szczególnie polubią je dzieci. Najlepsze są na drugi dzień jak ciastka nasiąkną dżemem.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    25 dag masła
    2 żółtka
    2 łyżki cukru
    dodatkowo: marmolada lub ulubiony dżem, cukier puder
Wystaw ocenę:

4.42 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche ciastka z dziurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Schłodzić 0,5-1 godz w lodówce. Następnie rozwałkować na posypanym mąką blacie, wykrawać foremkami kształty, a w co drugiej dodatkowo małą dziurkę w środku. Piec 10-15 min w temp. 180 st. C. Gdy wystygną całe ciastka smarować dżemem i przekładać ciastkiem z dziurką Na końcu posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować