Kruche ciasteczka z czerwonymi porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób

Słodkie, miękkie, sycące kruche ciasteczka z kwaskowymi czerwonymi porzeczkami-na ciepłe dni jako przekąska idealne!

  • 45 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • 2,5 - 3 szklanki mąki
    2 żółtka
    200 g miękkiego masła
    2 łyżki cukru
    cukier z prawdziwą wanilią
    szczypta soli
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    ----
    3-4 garście czerwonej porzeczki
    cukier puder
    mąka do podsypywania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche ciasteczka z czerwonymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwone porzeczki płuczemy, obieramy ze szypułek.
    Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło, sól, żółtka, śmietanę . Zagniatamy kruche ciasto.
    Rozwałkowujemy i wycinamy większe koła za pomocą szklanki.
    Na kole na środku układany po łyżeczce czerwonych porzeczek i przykrywamy drugim kołem, zlepiamy brzegi ( ja zlepiałam za pomocą widelca). Ciastka układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopni przez około 15-18 minut .
    Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować