Kruche babeczki z kremem i pistacjami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mega kruche babeczki nadziewane słodkim kremem krówka, przełamując, słodycz solonymi pistacjami to jest właśnie deser, za którym przepadają domownicy.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:

    mąka - 1 szkl

    masło - 100 g

    żółtko jajka - 1 szt

    cukier puder - 4 płaskie łyżki.

    Krem :

    śmietana 36% - 250 ml

    masa krówkowa - 200 g

    Dodatkowo:

    tłuszcz do wysmarowania foremek

    pistacje prażone solone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Kruche babeczki z kremem i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Mąkę przesiać na stolnicę.
    Zrobić dołeczek.
    Dodać pokrojone na kawałki zimne masło, cukier i żółtko.
    Zagnieść szybko ciasto.
    Ciasto przełożyć do foliowego woreczka, odstawić do lodówki na godzinę.
    Przy użyciu pędzelka wysmarować tłuszczem foremki.
    Schłodzonym ciastem wylepić foremki na babeczki.
    Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 190 stop, przez ok. 15 minut.
    Upieczone i ostudzone babeczki wyjąć z foremek.
    Krem:
    Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodając po łyżce masy krówkowej, mieszając na wolnych obrotach.
    Gotowym kremem przy użyciu rękawa cukierniczego wypełnić babeczki.
    Wierzch babeczek posypać posiekanymi pistacjami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pistacje

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować