Kruche babeczki z kremem i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Mąkę przesiać na stolnicę.
Zrobić dołeczek.
Dodać pokrojone na kawałki zimne masło, cukier i żółtko.
Zagnieść szybko ciasto.
Ciasto przełożyć do foliowego woreczka, odstawić do lodówki na godzinę.
Przy użyciu pędzelka wysmarować tłuszczem foremki.
Schłodzonym ciastem wylepić foremki na babeczki.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 190 stop, przez ok. 15 minut.
Upieczone i ostudzone babeczki wyjąć z foremek.
Krem:
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodając po łyżce masy krówkowej, mieszając na wolnych obrotach.
Gotowym kremem przy użyciu rękawa cukierniczego wypełnić babeczki.
Wierzch babeczek posypać posiekanymi pistacjami.
Komentarze