Kruche babeczki z kremem i galaretką

4.5 (167 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasto wychodzi kruche i delikatne w polaczeniu z kremem i galaretka rozplywa sie w ustach.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 400 g maki
    250 g margaryny
    100 g cukru
    1 łyzeczka proszku do pieczenia
    3 żółtka

    Krem:
    kostka masla lub margaryny
    Budyn smietankowy
    Galaretka
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Kruche babeczki z kremem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margaryne posiekac z maką, proszkiem do pieczenia. Dodac reszte skladnikow i zagniesc ciasto zeby bylo gladkie.
    Wlozyc do lodowki na 40 minut.
  • 2. Budyn i galaretke zrobic wedlug instrukcji na opakowaniu.
    Budyn ostudzic i zmiksowac z margaryna lub z maslem.
    Galaretka zostawic do calkowitego stezenia.
  • 3. Schlodzone ciasto rozwalkowac wycinac kulka i wylepiac foremki do babeczek. Piec do zlotego koloru okolo 15 minut, zalezy od wielkosci i grubosci babeczek.
  • 4. Upieczone babeczki wypelniac za pomoca szprycy kremem i ulozyc pokrojona w kostka galaretke.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować