Kruche babeczki z kremem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy gładkie ciasto.
Wkładamy je do woreczka i odkładamy na około 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek smarujemy lekko olejem. Ciasto wałkujemy cienko, wycinamy koła, i wylepiamy foremkę. Babeczki pieczemy na złoty kolor w temp 200 stopni. Studzimy.
2.KREM
Do garnka dajemy mleko, budynie, cukier,żółtka i mieszamy trzepaczką, nastepnie stawiamy na gazie i mieszamy do zagotowania i zgęstnienia. Powstały budyń studzimy. W misce ucieramy miękkie masło lub margarynę i stopniowo dodajemy ostudzony budyń.
I krem gotowy
3.Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim babeczki.Następnie truskawki kroimy, układamy na kremie.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy, wstawiamy do lodówki, gdy będzie lekko tężejąca dekorujemy nią babeczki.
Możemy jeszcze zrobić rozetki z kremu na każdej babeczce.
Komentarze