Krokiety ze szpinakiem i serem

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Uwielbiam krokiety z każdym farszem, do tych dodałam szpinak.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • naleśniki;
    300 ml mleka
    jajko
    łyżka oleju
    szczypta soli
    ok. 1 i 1/3 szklanki mąki
    szczypta kurkumy

    275 g twarogu
    4 łyżki rozmrożonego, rozdrobnionego szpinaku
    cebula
    5 ugotowanych ziemniaków
    3 łyżki oleju
    sól i pieprz do smaku

    panierka;
    1-2 jajka
    bułka tarta i płatki owsiane błyskawiczne

    ole do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki miksuję i odstawiam na 30 minut, by mąka napęczniała. Ostudzone ziemniaki przeciskam razem z twarogiem, przez praskę. Cebulę kroję w drobną kosteczke i szklę na oleju. W misce mieszam wszystkie składniki farszu i doprawiam do smaku. Na patelni smażę cienkie naleśniki, nakładam po dużej łyżce farszu i zwijam w krokiety. Panieruję w jajku i bułce wymieszanej z płatkami, smażę na oleju na złoty kolor. Odsączam na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować