Krokiety ze szpinakiem jajkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo studzimy i ścieramy na tarce.
Szpinak smażymy na maśle do momentu aż zmniejszy swoją objętość.
Ser kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać razem doprawić i gotowe.
Jajka ubić z odrobiną soli. Dodać mąkę olej mleko i wodę. Dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki z dwóch stron.
Na upieczone naleśniki kładziemy porcję farszu i zwijamy. Panierujemy jajko i tarta bułka .
Smażymy z dwóch stron na złoto brązowy kolor. SMACZNEGO
Porady
Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej.
Komentarze