Krokiety ze szpinakiem i wędzonym serem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonały pomysł na pyszne i bezmiesne danie. Krokiety są syte i doskonale smakują z sosem czosnkowym.

  • 60 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    2 jajka
    200 ml mleka
    100 ml wody
    szczypta soli
    łyżeczka oleju
    ok. 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
    olej do smażenia

    Farsz:
    paczka mrożonego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    10 dag startego sera wędzonego
    mieszanka przypraw:sól z czosnkiem i chilli
    oraz szczypta pieprzu

    Panierka:
    1-2 jajka
    bułka tarta

    Sos czosnkowy:
    łyżka majonezu
    2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
    ząbek czosnku
    szczypta sosu sałatkowego koperkowo ziołowego
    szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krokiety ze szpinakiem i wędzonym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki miksuję i odstawiam na kilka minut.

    W tym czasie szpianak przekładam do rondelka i podgrzewam aż cała woda odparuje. Doprawiam go przeciśniętym czosniek i przyprawami. Na koniec dodaję ser wędzony i mieszam aż się rozpuści.

    Smażę naleśniki. Na każdego nakładam dużą łyżkę farszu i zwijam w krokiety.

    Panieruję w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor.

    Majonez mieszam z jogurtem i dodaję przeciśnięty przez praskę czoasnek. Dodaję przpyprawy i ponownie mieszam.

    Krokiety podaję z sosem czosnkowo ziołowym i surówką.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować