Ekspresowe krokiety z chleba tostowego z pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Pieczarki myjemy, (nie obieramy), ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do cebulki. Dodajemy zioła prowansalskie i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy do momentu aż pieczarki odparują wodę.
Z chleba tostowego odkrawamy skórki i wałkujemy na cienki płat.
Mozzarelle kroimy w paski.
Na chleb nakładamy farsz pieczarkowy i jeden pasek sera. Zwijamy w rulon.
Do roztrzepanego jajka dodajemy paprykę w proszku i mieszamy.
Krokiety obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, następnie odstawiamy na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem.
Komentarze